13 Mei 2018 /

Keuken van Liselotte: Groenteschotel ‘hollandaise’ met kip

Een licht gerecht, maar boordevol groenten. Dit moet je proberen!

“Persoonlijk hou ik echt van die sausgerechtjes. Maar ik maak ze op zo’n manier zodat er de volgende dag geen extra kilo’s op de weegschaal tevoorschijn komen. Als ik je twee tips kan geven: doe zeker de moeite om de groenten in sliertjes te snijden, dit zorgt voor een een aangenaam mondgevoel. En maak dit gerecht ook eens een keertje klaar met vis. Dat zal je ongetwijfeld ook zeer lekker vinden!”

Dit heb je nodig

  • 3 wortelen
  • 3 stengels selder
  • 3 stekken prei
  • 2 tomaten
  • 4 kippenfilets
  • 2 kl kippenbouillon
  • peper
  • 400ml water
  • 4 CM hollandaise saus
  • Scheutje room
  • Fijngehakte peterselie
  • Vastkokende aardappelen

Aan de slag!

  • Verwijder de schil van de tomaten door ze kort enkele seconden in kokend water te leggen (dit wordt ook wel emonderen genoemd). Snijd de tomaten daarna in fijne blokjes.
  • Snijd de wortel, selder en prei in iets dikkere slierten en stoof ze in deze volgorde beetgaar. Kruid ze met 1 kl kippenbouillon en peper.
  • Stoom of bak de kippenfilets en kruid met peper en zout.
  • Stoom of kook de aardappelen.
  • Meng de hollandaise saus met het water, room, en 1 kl kippenbouillon in een maatbeker en giet over de groentjes. Laat even zachtjes pruttelen.
  • Dresseer nu je bord. Begin met de groentesliertjes en leg daarop de kip en de aardappelen.
  • Werk af met wat tomatenblokjes en peterselie.
  • Smakelijk!

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2018