03 Juni 2018 /

Keuken van Liselotte: Bavarois van witte asperges

Een super 'aspergebommeke' dat ook nog eens makkelijk te maken is. Zeker proberen dus!

“Dit hapje moet je zeker eens uitproberen. Het is super simpel om te maken. En wat ik zelf leuk vind is dat je de hapjes enkel nog even uit de ijskast moet nemen als je gasten er zijn. Zo kan je tijdens het aperitief gezellig bij je vrienden zitten om van dit aspergebommeke te genieten. Probeer deze bavarois zeker ook eens uit met grijze garnalen of wat gerookte zalm.”

Dit heb je nodig (voor 9 personen)

  • 500 g witte asperges
  • 250ml room
  • Melk
  • 1 cookmate kippenbouillon
  • 50g geraspte parmezaan
  • 3 grote blaadjes gelatine
  • 9 groene mini asperges (kort gebakken of gekookt)
  • Geroosterde pijnboompitten
  • Gedroogde ham
  • Cayennepeper
  • Zout

Aan de slag!

  • Schil de witte asperges, snijd ze in stukken en zet ze onder in half water/half melk.
  • Breng aan de kook met de kippenbouillon en laat ze goed gaar koken.
  • Week de gelatine in voldoende koud water.
  • Doe de asperges en de parmezaanse kaas in een blender en mix ze zeer glad.
  • Knijp de gelatine uit en roer deze onder de hete aspergepuree.
  • Klop de room op en spatel dit onder het lauwe (mag niet meer te warm zijn) mengsel.
  • Kruid met de cayennepeper en zout.
  • Verdeel het mengsel in wat kleine glaasjes en laat opstijven in de koelkast.
  • Werk de glaasjes af met groene aspergepunten, ham en wat pijnboompitten.
  • Smakelijk!

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2018