04 Juni 2018 /

Keuken van Liselotte: Aspergesoep

Wie wordt er niet blij van een heerlijk bord aspergesoep?! Met dit recept kan iedereen aspergesoep klaarmaken.

“Wie wordt er niet blij van een lekker bord aspergesoep?! Toch hoor ik regelmatig van klanten op de markt dat ze zich er thuis niet aan wagen. Speciaal voor hen werkte ik dit receptje uit. Heel basic, maar asperges vragen nu eenmaal om niet veel extra’s. Je zal zelfs zien dat ik enkel asperges gebruik en andere groenten achterwege laat. Laten jullie weten of de aspergesoep geslaagd is thuis?”

Dit heb je nodig

  • 2,5kg asperges
  • Boter
  • 750ml volle melk
  • 1,5l water
  • 2,5 cookmate kippenbouillon
  • 2 cookmates aspergesoep
  • Peper
  • 2 el citroensap
  • Bieslook

Aan de slag!

  • Schil de asperges en snijd er de achterste (houterige) stukjes af.
  • Doe de asperges in een kookpot en overgiet met de melk en het water. Laat een kwartiertje zacht pruttelen.
  • Giet door een zeef en houd opzij.
  • Houd enkele asperges opzij die we later als garnituur gaan gebruiken. Snijd de overige asperges in stukken en stoof ze zachtjes aan in boter. Het is belangrijk dat je ze niet gaat kleuren.
  • Overgiet met het kookvocht en laat een 20 minuutjes zachtjes koken.
  • Mix de soep goed glad.
  • Doe er de kippenbouillon, aspergesoep, peper en citroensap bij en roer goed ondereen met een garde.
  • Doe er de fijngesneden rauwe asperges bij en laat ze nog even tot het kookpunt komen.
  • Werk het bordje af met wat bieslook.
  • Smakelijk!

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2018