- Gratis verzending vanaf € 50
- 10% korting bij bestellingen boven € 100
Linguini met spinaziesaus en kruidig lamsgehakt
Ontdek hier de ingrediënten en bereidingswijze voor linguini met spinaziesaus en kruidig lamsgehakt
Ingrediënten
- 1 franse sjalot
- 1 teentje knoflook
- een half chilipepertje
- een halve wortel
- verse spinazie 500g
- erwtjes 100g
- witte wijn (droog) 10cl
- volle room 40% 10cl
- kaneel
- pijnboompitten 30g
- peterselie
- Sublimix Kippenbouillon 10cl
- Sublimix Distelolie
- linguini (lintpasta) 250g
Bereidingswijze
- Stoof de sjalot, look, wortel en chilipeper in distelolie op een zacht vuurtje
- Voeg de spinazie toe en laat aanstoven
- Voeg 10cl witte wijn toe en laat even inkoken
- Voeg 10cl sterke kippenbouillon toe en laat even sudderen
- Doe alles in een blender en mix fijn
- Kook de erwtjes beetgaar
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan lichtbruin
- Bak het lamsgehakt en kruid met kaneel, peper en zout
- Kook de linguini al dente
- Warm de saus nog eens door, en voeg de room toe. Laat nog even zachtjes inkoken.
- Voeg op het eind de erwtjes en pijnboompitjes bij de saus, en voeg dan de linguini en het gehakt toe. Zet alles goed onder elkaar, en warm nog even door.
- Dresseer op het bord, afgewerkt met een beetje peterselie.
Eet smakelijk!
Wat vind je nog leuk?
© SUBLIMIX 2023