03 April 2018 /

Linguini met spinaziesaus en kruidig lamsgehakt

Ontdek hier de ingrediënten en bereidingswijze voor linguini met spinaziesaus en kruidig lamsgehakt

Ingrediënten

  • 1 franse sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • een half chilipepertje
  • een halve wortel
  • verse spinazie 500g
  • erwtjes 100g
  • witte wijn (droog) 10cl
  • volle room 40% 10cl
  • kaneel
  • pijnboompitten 30g
  • peterselie
  • Sublimix Kippenbouillon 10cl
  • Sublimix Distelolie
  • linguini (lintpasta) 250g

Bereidingswijze

  • Stoof de sjalot, look, wortel en chilipeper in distelolie op een zacht vuurtje
  • Voeg de spinazie toe en laat aanstoven
  • Voeg 10cl witte wijn toe en laat even inkoken
  • Voeg 10cl sterke kippenbouillon toe en laat even sudderen
  • Doe alles in een blender en mix fijn
  • Kook de erwtjes beetgaar
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan lichtbruin
  • Bak het lamsgehakt en kruid met kaneel, peper en zout
  • Kook de linguini al dente
  • Warm de saus nog eens door, en voeg de room toe. Laat nog even zachtjes inkoken.
  • Voeg op het eind de erwtjes en pijnboompitjes bij de saus, en voeg dan de linguini en het gehakt toe. Zet alles goed onder elkaar, en warm nog even door.
  • Dresseer op het bord, afgewerkt met een beetje peterselie.

Eet smakelijk!

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2018