30 juli 2017 /

Kip op de barbecue met gevulde paddenstoel

Recept voor gegrilde kip op de barbecue, gevulde paddenstoel en een heerlijke ovenschotel!

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak een marinade van 5 eetlepels Saffloerolie en 1 koffielepel Fritfix, en marineer hiermee de kippenbraadstukjes. Zet afgedekt in de koelkast voor minstens 2 uur.
  • Was de zoete aardappelen, maar laat ze in de schil. Snijd ze grof in lange partjes, en verdeel ze op een ovenschotel. Doe er de rode uien bij, grof gesneden, en verdeel de lookteentjes over de schotel. Deze mogen ook ongepeld en in zijn geheel erbij.
  • Bestrooi de schotel met grillfix. Zet de oven op 180°C en laat garen gedurende 30 à 40 minuten.
  • Stoof de spinazie in een beetje saffloerolie, tot deze helemaal is ingezakt en gaar is. Doe er dan de ricotta en een koffielepeltje kippenbouillonpoeder bij en roer alles goed onder elkaar.
  • Vul de portobello’s met het mengsel. Leg er tot slot een schijfje geitenkaas op.
  • Haal nu de kippenbraadstukjes uit de marinade, en dep ze droog met keukenrol.
  • Voor je de kip op de barbecue legt, strooi een laagje Cuissana op een plat bord, en dep de kip erin langs alle zijden.
  • Leg de kip op de barbecue, en bak ze goudbruin, tot ze binnenin gaar zijn.
  • Maak 4 bordjes met de kip, gevulde portobello en enkele partjes zoete aardappel.

Smakelijk!

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2019