14 oktober 2018 /

Herfstgroenten: groenten die de herfst op je bord toveren

De herfst op je bord met deze heerlijke seizoensgroenten.

Van warme soepen tot heerlijke stoofpotjes: in de herfst krijgen we spontaan zin om de keuken in te duiken. Wat maak jij vandaag klaar? Laat je inspireren door de herfstgroenten die deze tijd van het jaar schitteren!

Pompoen

De pompoen is een echte vitaminebom. Hij zit dan ook boordevol vitamine A, B, C en E. Daarnaast bevat de pompoen anti-oxidanten en omega 3-vetzuren (gezonde vetten dus!). Meer argumenten hebben wij alvast niet nodig om deze herfsttopper op tafel te zetten.

Bovendien vind je de pompoen momenteel in diverse vormen terug in de winkel; van butternut tot spaghettipompoen. Maar ook de bereiding is erg divers: van tot ovenschotel of stamppot; wat is jouw favoriete pompoengerecht?

Witloof

3,33 kilogram per jaar. Dat is hoeveel witloof de gemiddelde Belg naar binnen speelt. Niet verwonderlijk aangezien onze Belgische trots zo’n smaakmaker is in de keuken.

Deze herfstgroente werkt bovendien bevorderlijk voor je spijsverteringsstelsel en zit boordevol vezels. Redenen genoeg dus om voor een witloofgerecht te kiezen.

Spruitjes

Niet meteen ieders favoriete herfstgroente, maar wel erg gezond. Spruitjes bevatten namelijk heel wat goede stoffen: kalium, calcium, ijzer, vezels, en ga zo nog maar even door.

Het is wel belangrijk dat je ze 5 tot 10 minuten kookt, om zo de gezonde voedingsstoffen en de smaak van deze kleine kooltjes te behouden.

Paddenstoelen

Geen enkele groente die je meer associeert met de herfst dan de paddenstoel. Het aanbod in de supermarkt is deze tijd van het jaar dan ook immens: champignons, oesterzwammen, eekhoorntjesbrood, shiitake, ..

Ideale groenten om nu op het menu te zetten. Ze zijn namelijk rijk aan vezels en eiwitten. En bevatten amper calorieën. Tover jij deze week misschien deze heerlijke champignonsoep op tafel?

Rode kool

Rode kool gestoofd met laurier, kaneel en appeltjes… We krijgen er spontaan het water van in de mond! Niet voor niets dat de rode kool een echte, gezellige, herfstgroente is.

Bovendien is de rode kool rijk aan vezels, calcium en ijzer. Perfect om je herfstdipje te bestrijden dus!

Herfstgroenten op je bord

Op zoek naar nog meer inspiratie om met deze herfstgroenten aan de slag te gaan? Neem eens een kijkje bij de Keuken van Liselotte. Laat het smaken!

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2020