Hapje van zoete aardappel met avocado en spek

“Sommige gerechtjes hebben geen uitleg nodig. Je ziet gewoon dat dit hapje van zoete aardappel mega lekker is. Het perfecte zomerhapje om je gasten te verwennen. Hou je niet van geitenkaas? Laat het dan achterwege en gebruik enkel avocado. Toch zou ik het een kans geven… Zo leer je deze smaak waarderen op een subtiele manier.”

Dit heb je nodig voor het hapje van zoete aardappel

  • 2 à 3 zoete aardappelen
  • saffloerolie
  • wokkruiden
  • 8 sneetjes ontbijtspek
  • 250 g avocado
  • 150 zachte geitenkaas (bijvoorbeeld Chavroux)
  • 1 chilipeper
  • sap van een halve limoen
  • 1 lente-ui
  • 1 tl kruidenzout
  • peper
  • handvol geroosterde hazelnoten
  • koriander

Aan de slag!

  • Snijd de zoete aardappel in plakken van 1 cm. Wrijf ze in met saffloerolie en strooi er wokkruiden over.
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en steek ze ongeveer een half uur in een oven van 200°. Laat de aardappelen lauw worden.
  • Leg het spek op een met bakpapier beklede bakplaat en steek het in een oven van 180° tot het spek mooi uitgebakken is.
  • Plet het vlees van de avocado met een vork en roer er de geitenkaas onder. Versnipper de chilipeper en de lente-ui en roer onder de dip. Kruid met limoensap, kruidenzout en peper.
  • Dresseer zoals op de foto met de gehakte hazelnoten en een takje koriander.
  • Smakelijk!

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2019