- Gratis verzending vanaf € 50
- 10% korting bij bestellingen boven € 100
Groene couscoussalade met een kruidige kick
Een geslaagde barbecue? Deze groene couscoussalade moet je proberen!
Ingrediënten groene couscoussalade (4 personen)
- 200g couscous
- 250ml water
- 1/2 cookmate (20g) Sublimix groentebouillon
- 350g groene asperges
- Olijfolie
- Grof zout
- 1 ui
- 1tl komijnpoeder
- 1tl Sublimix kruidenzout
- Sublimix saffloerolie
- 120ml olijfolie
- 20g bladpeterselie
- 15g koriander
- 2el gehakte dragon
- 2el gehakte dille
- 2el gehakte munt
- 1el Sublimix salad dressing classic
- 1/3 komkommer
- Groene peper
- 3 lente-uitjes
- 50g zongedroogde tomaatjes
- 1/2 Granny smith appel
- Handvol pistachenoten
- Handvol rucola
Aan de slag
Eerst de couscous…
- Kook het water en doe er de groentebouillon bij.
- Doe de couscous in een mengkom.
- Overgiet met de bouillon.
- Dek af met vershoudfolie en zet minstens tien minuten weg.Tijd voor het brood.
- Verwarm de oven op 200°C.
- Trek het brood in grove stukken en leg het op een bakplaat.
- Overgiet rijkelijk met olijfolie.
- Zet een tiental minuten in de hete oven tot ze mooi krokant zijn.
- Haal de plaat uit de oven en kruid met een beetje grof zout.
Op naar de groenten
- Schil het onderste stuk van de asperges.
- Snijd het harde deel weg.
- Stoom of kook de asperges beetgaar.
- Spoel ze af onder koud water om het gaarproces stop te zetten.
- Leg ze op een bord en besprenkel met olijfolie en grof zout.
- Snijd de ui in halve ringen.
- Stoof bruin in wat saffloerolie.
- Kruid deze met komijnpoeder en kruidenzout.
Bereid de kruidensaus
- Doe olijfolie in een mengbeker.
- Voeg alle verse kruiden toe.
- Voeg 1el salad dressing classic toe (puur, zonder water).
- Mix fijn met de staafmixer.
Je groene couscoussalade is bijna klaar…
- Snijd de komkommer, zonder de zaadlijsten, in fijne brunoise.
- Snijd de groene peper in fijne ringetjes.
- Hak de lente-uitjes, appel en zongedroogde tomaatjes.
- Maak de couscous los met een vork.
- Doe hier de kruidensaus en garnituur bij.
- Meng alles tot een salade en doe dit in een mooie schaal.
- Werk af met de asperges, rucola, ui en pistachenoten.
- Je groene couscoussalade is helemaal klaar – smakelijk!
Wat vind je nog leuk?
© SUBLIMIX 2023