Groene couscoussalade met een kruidige kick - Sublimix Groene couscoussalade met een kruidige kick - Sublimix

Groene couscoussalade met een kruidige kick

Een geslaagde barbecue? Deze groene couscoussalade moet je proberen!

Ingrediënten groene couscoussalade (4 personen)

  • 200g couscous
  • 250ml water
  • 1/2 cookmate (20g) Sublimix groentebouillon
  • 350g groene asperges
  • Olijfolie
  • Grof zout
  • 1 ui
  • 1tl komijnpoeder
  • 1tl Sublimix kruidenzout
  • Sublimix saffloerolie
  • 120ml olijfolie
  • 20g bladpeterselie
  • 15g koriander
  • 2el gehakte dragon
  • 2el gehakte dille
  • 2el gehakte munt
  • 1el Sublimix salad dressing classic
  • 1/3 komkommer
  • Groene peper
  • 3 lente-uitjes
  • 50g zongedroogde tomaatjes
  • 1/2 Granny smith appel
  • Handvol pistachenoten
  • Handvol rucola

Aan de slag

Eerst de couscous…

  • Kook het water en doe er de groentebouillon bij.
  • Doe de couscous in een mengkom.
  • Overgiet met de bouillon.
  • Dek af met vershoudfolie en zet minstens tien minuten weg.Tijd voor het brood.
  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Trek het brood in grove stukken en leg het op een bakplaat.
  • Overgiet rijkelijk met olijfolie.
  • Zet een tiental minuten in de hete oven tot ze mooi krokant zijn.
  • Haal de plaat uit de oven en kruid met een beetje grof zout.

Op naar de groenten

  • Schil het onderste stuk van de asperges.
  • Snijd het harde deel weg.
  • Stoom of kook de asperges beetgaar.
  • Spoel ze af onder koud water om het gaarproces stop te zetten.
  • Leg ze op een bord en besprenkel met olijfolie en grof zout.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Stoof bruin in wat saffloerolie.
  • Kruid deze met komijnpoeder en kruidenzout.

Bereid de kruidensaus

  • Doe olijfolie in een mengbeker.
  • Voeg alle verse kruiden toe.
  • Voeg 1el salad dressing classic toe (puur, zonder water).
  • Mix fijn met de staafmixer.

Je groene couscoussalade is bijna klaar…

  • Snijd de komkommer, zonder de zaadlijsten, in fijne brunoise.
  • Snijd de groene peper in fijne ringetjes.
  • Hak de lente-uitjes, appel en zongedroogde tomaatjes.
  • Maak de couscous los met een vork.
  • Doe hier de kruidensaus en garnituur bij.
  • Meng alles tot een salade en doe dit in een mooie schaal.
  • Werk af met de asperges, rucola, ui en pistachenoten.
  • Je groene couscoussalade is helemaal klaar – smakelijk!

Gratis kookboek

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2023