Dit heb je nodig voor deze gezonde bolognesesaus
- 300g gemengd gehakt
- 300g puur filet americain nature
- 4 tomaten, gepeld
- Halve venkel, 1 wortel, 2 sjalotten, 2 selderstengels, in fijne brunoise gesneden
- 1 teentje look, geperst
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 fles passata
- 20 cl droge witte wijn
- Verse kruiden: oregano, basilicum, rozemarijn, laurier
- Sublimix rundsbouillon
- Sublimix bolognesemix
Zo ga je aan de slag:
- Bak het vlees. Voeg de groenten toe en laat aanstoven.
- Giet de wijn erbij, laat 15min inkoken.
- Doe de passata en tomatenpuree erbij, samen met de kruiden en laat 30 minuten zachtjes pruttelen.
- Kruid de gezonde bolognesesaus ondertussen naar smaak met de rundsbouillon en de bolognesemix.
- Voeg op het einde de tomaten toe, ontveld, ontpit en in kleine blokjes gesneden.
- Smakelijk!