Gevulde portobello met gehakt op Aziatische wijze

Dit receptje voor gevulde portobello met gehakt vind ik zo leuk om met jullie te delen. Het is ongelooflijk lekker én het is ook nog eens makkelijk om te bereiden. Als je de Aziatische keuken wel weet te pruimen, dan is het een must om dit gerechtje eens uit te proberen. Let’s try!

Wat heb je nodig om gevulde portobello met gehakt te maken?

  • 1 teen look
  • 20 g gember
  • 1 kl sambal
  • 1 stengel citroengras (witte gedeelte)
  • 10 g verse koriander
  • 1 ei
  • 3 blaadjes limoenblad (nerf eruit gesneden)
  • 1 el wokkruiden
  • 400 g kippengehakt
  • 50 g paneermeel
  • 6 portobello’s
  • Panko
  • 2 el fijngehakte pindanootjes
  • Cuissana
  • 4 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el limoensap
  • 1 kl srirachasaus

Zo maak je het klaar:

  • Doe de look, gember, sambal, citroengras, koriander, ei, limoenblad en wokkruiden in een cutter en mix geruime tijd tot een fijne saus.
  • Doe deze saus samen met het paneermeel onder het gehakt en roer alles onder elkaar.
  • Neem een ovenschotel en bestrooi deze met een klein beetje cuissana.
  • Haal de steeltjes uit de portobello’s en leg ze in de ovenschotel.
  • Vul ze met het gehakt en werk af met een beetje panko.
  • Zet ze 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  • Meng de mayonaise, yoghurt, limoensap en srirachasaus.
  • Werk de paddenstoelen af met het sausje, pindanootjes en nog enkele takjes koriander.

Laat het smaken!

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2020