12 april 2019 /

Gazpacho: Spaans spektakel boordevol vitaminen

Gazpacho, ideaal onder de zon en boordevol smaak en vitaminen.

Soepen, iets voor in de winter? Dan heb je nog niet kennisgemaakt met deze heerlijke verkwikkende gazpacho. Ideaal onder de zon en boordevol smaak en vitaminen, want je soep is gebaseerd op rauwe groenten. 

Dit heb je nodig voor een lekkere gazpacho (4 personen):

Voor de soep

  • 6 rijpe tomaten
  • Halve watermeloen
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje look
  • 1 stengel selder
  • Halve geschilde komkommer
  • 1 dl olijfolie
  • 1 chilipeper met zaadjes
  • 2 rode paprika’s
  • Xeresazijn
  • Peper
  • Zout

Voor de garnituur

  • 200g zachte geitenkaas
  • Peper
  • 1 komkommer
  • 3 tomaten
  • Basilicum
  • Gefrituurde uitjes
  • Olijfolie

Aan de slag!

De juiste smaak vinden

  • Mix alle ingrediënten voor de soep in een blender en giet door een fijne zeef.
  • Breng op smaak met de azijn, peper en zout.
  • Probeer de juiste balans te vinden tussen zoet, zuur en zout.
  • Laat alles ijskoud worden.

In de spuitzak!

  • Prak de geitenkaas in een bord en kruid bij met wat peper.
  • Je kan deze eventueel nog wat smeuïger maken door nog een beetje olijfolie toe te voegen.
  • Giet dit in een spuitzak.

Groenten snijden

  • Emondeer de tomaten en haal de pitjes eruit.
  • Snijd de tomaten in fijne brunoise.
  • Haal de zaadlijsten uit de komkommers en snijd deze ook in brunoise.

Gieten en genieten!

  • Dresseer het bord door een torentje te maken van de groentjes met hierop wat gefrituurde uitjes voor wat extra crunch.
  • Spuit toefjes geitenkaas en werk af met enkele druppels olijfolie en wat blaadjes basilicum.

Smakelijk!

  • Overgiet dit bord, aan tafel, met de ijskoude soep.

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2019