Forel met venkel en salsa verde

“Het zonnetje begint terug te schijnen en de bbq-geur hangt in de lucht. Hoog tijd om een lekker stukje vis te prepareren! Forel vind ik echt zalig in papillot, waarin het super sappig blijft. Voor dit recept maak je best een wandeling door je kruidentuin. Ik gebruik in dit recept van forel met venkel veel verse kruiden die het gerecht echt naar een hoger niveau tillen. Je kan de visjes ook perfect op voorhand voorbereiden, zodat je ze enkel nog even op de rooster moet leggen. Ideaal als er gasten komen dus!”

Dit heb je nodig voor de forel met venkel

  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 1 grote venkel of 2 kleinere
  • 350 g rode ui
  • 1 kl venkelzaad
  • Grillfix
  • Olijfolie

 

 

  • 4 forellen
  • 4 tl visbouillon
  • Peper
  • 4 takjes basilicum
  • 4 takjes oregano
  • 4 takjes dragon
  • 4 takjes dille
  • 4 schijfjes citroen
  • 4 schijfjes kruidenboter
  • 4 el witte wijn
  • 4 vellen zilverpapier

Aan de slag!

  • Dit gerecht met forel en venkel beginnen we met aardappelen. Kook of stoom ze net niet gaar.
  • Neem een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd zowel de venkel als de rode ui in lange brede stukken en leg ze op de bakplaat.
  • Leg er de voorgekookte aardappelen tussen en besprenkel met wat olijfolie. Kruid met grillfix en venkelzaad. Rooster 45min in een voorverwarmde oven van 200°C.
  • Zet een cutter op een keukenweegschaal (dit werkt makkelijk aangezien je na elk ingrediënt de weegschaal kan tarreren) en voeg alle ingrediënten toe. Cutter alles niet te fijn.
  • Leg de forellen op een vel zilverpapier. Strooi in elk visje de visbouillon en peper.
  • Verdeel de kruiden over de 4 vissen en strooi ze ook in de buikholte, samen met de citroen en de kruidenboter.
  • Plooi het zilverpapier dicht en laat een gaatje om de witte wijn in te gieten. Eens dat gebeurd is plooi je het pakketje helemaal dicht.
  • Leg ze voor 12 min op de bbq of in een voorverwarmde oven van 200°C.
  • Serveer en laat het smaken!

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2019