18 oktober 2019 /

Hartige erwtensoep met spek en rookworst

Een stevige winterse soep om je honger mee te stillen.

Erwtensoep met spek en rookworst: een stevige winterse soep om je honger mee te stillen. Met spliterwten als basisingrediënt, en spek en rookworst voor een hartige smaak. We vertellen je hoe je deze ultieme krachtsoep klaarmaakt.

Wat heb je nodig voor erwtensoep met spek en rookworst voor 4 personen?

  • Sublimix Saffloerolie
  • 2 dikke uien
  • 2 stengels prei
  • 500 g gedroogde spliterwten (gespoeld)
  • 3 l water
  • 150 g spekrepen
  • 1 bouquet garni (laurier, tijm, peterseliestengels opgebonden)
  • 1 cookmate of 20 g Sublimix groentebouillon
  • 1 cookmate of 20 g Sublimix rundsbouillon
  • 2 el mosterd
  • 1 rookworst
  • 3 cookmates of 60 g Sublimix groentesoep
  • Flink wat vers gemalen peper
  • Paar dikke sneden wit brood
  • Kruidenboter

Bereiding

  • Versnipper de ui en stoof deze mals in saffloerolie.
  • Snijd de prei in stukken en stoof deze ook geruime tijd mee aan.
  • Bestrooi met 1 cookmate rundsbouillon.
  • Doe er de erwten, water, spek en de bouquet garni bij.
  • Laat 1,5u zachtjes pruttelen.
  • Haal de bouquet garni uit de soep alsook het spek.
  • Snijd het spek fijn met een mes.
  • Doe de groentebouillon, rundsbouillon en mosterd in de soep.
  • Mix de soep met een staafmixer.
  • Snijd de rookworst in dunne schijven.
  • Voeg de groentesoepmix bij de soep en roer los met een garde.
  • Doe de rookworst en het spek bij de soep en kruid af met flink wat peper.
  • Snijd de korsten van het brood en snijd in dobbelstenen.
  • Bak de croutons in een royale hoeveelheid kruidenboter.
  • Dien ze naast de soep op.

Smakelijk!

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2019