Toast benedicte - Sublimix Toast benedicte - Sublimix
01 april 2021 /

Toast benedicte

Toast benedicte met avocado en grijze garnalen

Wat heb je nodig voor Toast benedicte met avocado en grijze garnalen?

  • 4 eieren
  • azijn
  • 2 keizerpistolets
  • 2 avocado’s
  • 150 g grijze garnalen
  • ½ kg witte asperges
  • 2 cookmates hollandaisesaus + 200 ml water
  • mespuntje cayennepeper
  • 1 el citroensap
  • grof zout

Aan de slag!

  • Schil de asperges en kook of stoom ze beetgaar.
  • Snijd de pistolets in twee en bak ze nog even krokant in de oven.
  • Pocheer de eieren. Zet een hoge pot water op het vuur met een flinke scheut natuurazijn. Laat het water tot net onder het kookpunt komen en roer erin met een garde tot je een kolk krijgt in het midden. Pocheer de eieren één voor één door ze eerst voorzichtig in een tasje te doen en daarna in het draaiend water te gieten. Laat ze er twee tot drie minuten in en haal ze er daarna voorzichtig uit met een schuimspaan. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
  • Snijd de avocado’s in twee, haal de pit eruit en verwijder de schil.
  • Leg de asperges op het bord. Per bordje leg je twee helften van het broodje met daarop de avocado en twee gepocheerde eieren.
  • Kook de hollandaisesaus op en werk deze af met cayenne en citroen. Overgiet het bordje met de saus en strooi er garnalen over.
  • Werk de asperges en het eitje af met wat grof zout.

Gratis kookboek

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2021