18 Maart 2018 /

De lekkerste pannenkoeken

Pannenkoeken nog lekkerder én gezonder maken? Ontdek hoe we met Cuissana aan de slag gaan!

Iets te vieren met de (klein)kinderen? Kameraadjes op bezoek? Of passeert de hele klas voor een verjaardagsfeestje? Dan is een pannenkoek de klassieker der klassieker. Maar we zouden Sublimix niet zijn als wij ook dit oergerecht niet lekkerder én gezonder kunnen maken. Onze geheime ingrediënten? Cuissana, kokosbloesemsuiker en boekweitmeel als gezondere alternatieven voor boter, kristalsuiker en witte bloem.

Ingrediënten (4 personen)

  • 1/2 liter melk
  • 3 eieren
  • 30g kokosbloesemsuiker
  • 30g (3 zakjes) vanillesuiker
  • 1 snuifje zout
  • 100g boekweitmeel
  • 100g patisseriebloem
  • 5 eetlepels Sublimix saffloerolie
  • Cuissana cacaoboter in poedervorm

Aan de slag

  • Neem een grote ronde kom en doe de patisseriebloem, het boekweitmeel, de kokosbloesemsuiker, de vanillesuiker en het zout erin.
  • Maak een kuiltje en doe de eieren erin.
  • Neem een garde en klop de eieren tot een glad mengsel.
  • Doe de melk er stelselmatig bij en klop alles goed bij elkaar tot er geen klonters meer in het beslag zitten.
  • Voeg op het einde de saffloerolie toe.
  • Roer alles nog eens goed onder elkaar.
  • Neem een antikleefpan, en verwarm deze tot ze goed heet is.
  • Strooi een fijn laagje Cuissana over de oppervlakte van de pan. Bak zoals gewoonlijk.
  • Strooi voor elke nieuwe pannenkoek een laagje Cuissana in de pan.

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2018