Bloemkoolsalade met een crunch

Een barbecue kan zoveel meer (en gezonder!) zijn dan gewoon een hoop vlees. Deze creatieve bloemkoolsalade is daar het beste bewijs van.

Ingrediënten voor deze bloemkoolsalade (4 personen)

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 130g roze druiven
  • 10g gember
  • 20g pompoenpitten
  • 30g parmezaan
  • Peterselie
  • Grof zout
  • 70ml melk
  • 40ml Sublimix saffloerolie
  • 1 cookmate (20g) Sublimix salad dressing french
  • 1tl honing
  • 1tl mosterd
  • Peper
  • Cuissana cacaoboter in poedervorm

Aan de slag

Begin met de bloemkool

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  • Leg ze op een bakplaat.
  • Bestrooi met Cuissana.
  • Kruid met peper en zeer weinig grof zout.
  • Rooster de bloemkool ongeveer een 25 minuten in de oven.
  • Draai af en toe om.
  • Rooster tot de roosjes lichtjes bruin worden.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen.

Dressing time!

  • Pof de pompoenpitten door ze in een droge hete pan te leggen.
  • Zet een deksel op de pan.
  • Alles uitgepoft? Zet de pan dan opzij.
  • Maak de dressing door de melk, saffloerolie, salad dressing french, honing en mosterd goed onder elkaar te roeren met een garde.
  • Zet weg in de frigo.

Bijna klaar om te smullen van je heerlijke bloemkoolsalade…

  • Rasp de parmezaan en leg opzij.
  • Snijd de verse gember in héél fijne stukjes.
  • Doe ze bij de afgekoelde bloemkool.
  • Snijd de druiven in twee en voeg ook deze toe.
  • Meng nu de salade met de dressing en doe in een slakom.
  • Strooi er de parmezaan, pompoenpitten en peterselie over. Voilà, je bloemkoolsalade is helemaal klaar. Smakelijk!

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2019