Ingrediënten voor deze bloemkoolsalade (4 personen)
- 1 middelgrote bloemkool
- 130g roze druiven
- 10g gember
- 20g pompoenpitten
- 30g parmezaan
- Peterselie
- Grof zout
- 70ml melk
- 40ml Sublimix saffloerolie
- 1 cookmate (20g) Sublimix salad dressing french
- 1tl honing
- 1tl mosterd
- Peper
- Cuissana cacaoboter in poedervorm
Aan de slag
Begin met de bloemkool
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
- Leg ze op een bakplaat.
- Bestrooi met Cuissana.
- Kruid met peper en zeer weinig grof zout.
- Rooster de bloemkool ongeveer een 25 minuten in de oven.
- Draai af en toe om.
- Rooster tot de roosjes lichtjes bruin worden.
- Haal uit de oven en laat afkoelen.
Dressing time!
- Pof de pompoenpitten door ze in een droge hete pan te leggen.
- Zet een deksel op de pan.
- Alles uitgepoft? Zet de pan dan opzij.
- Maak de dressing door de melk, saffloerolie, salad dressing french, honing en mosterd goed onder elkaar te roeren met een garde.
- Zet weg in de frigo.
Bijna klaar om te smullen van je heerlijke bloemkoolsalade…
- Rasp de parmezaan en leg opzij.
- Snijd de verse gember in héél fijne stukjes.
- Doe ze bij de afgekoelde bloemkool.
- Snijd de druiven in twee en voeg ook deze toe.
- Meng nu de salade met de dressing en doe in een slakom.
- Strooi er de parmezaan, pompoenpitten en peterselie over. Voilà, je bloemkoolsalade is helemaal klaar. Smakelijk!