Aubergine met feta: zalig op een stukje stokbrood!

“Deze aubergine met feta is één van mijn favoriete manieren om aubergines klaar te maken. Ik serveer het meestal als bijgerecht maar het is ook leuk als voorgerecht. Het vruchtvlees is heerlijk crèmig en krijgt een enorme smaakboost door de feta en de kruiden. Za’tar is een kruidenmix van het Midden-Oosten en bevat onder andere sumac, tijm, oregano en sesamzaad. Deze kruidenmengeling is ook zeer lekker om met wat olijfolie te mengen en op stokbrood te smeren. Je kan deze mix in vrijwel elke grote supermarkt krijgen.”

Dit heb je nodig voor de aubergine met feta (4 personen):

  • 2 aubergines
  • 200 g feta
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 teentje look
  • Olijfolie
  • Kruidenzout
  • Peper
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 el fijngehakte munt
  • 1 kl za’atar kruidenmix

Aan de slag!

  • De aubergine met feta beginnen we met de aubergines. Snijd de aubergines in de lengte door. Maak kruislings inkepingen in het vruchtvlees maar laat de schil heel.
  • Wrijf het vruchtvlees in met olijfolie en kruid met kruidenzout en peper.
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende 40 minuten op 180°. Het vlees moet zacht zijn.
  • Neem een kommetje en verkruimel de feta met je vingers. Roer er 2 el olijfolie onder. Versnipper de look en voeg deze en de pijnboompitten toe.
  • Zet de grill van de oven aan.
  • Verdeel het fetamengsel over de aubergines en zet nog een 3-tal minuten onder de grill. De pijnboompitten mogen licht kleuren.
  • Bestrooi met de peterselie-muntblaadjes en werk af met za’atar kruidenmix.

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2019