Asperges met puree van geitenkaas en zalm

“Alle smaken van deze asperges met puree van geitenkaas met zalm zijn perfect in harmonie. De puree is verrassend door de frisse geitenkaas en citroenzeste. De zalm heeft een krokant korstje, maar is nog glazig vanbinnen. De asperges spreken voor zich, en worden helemaal naar boven gelift door deze fenomenale saus. Geniet ervan!”

Dit heb je nodig voor de asperges met puree van geitenkaas en zalm (4 personen):

  • 1,5 kg witte asperges
  • Grof zout

 

  • 1,2 kg geschilde bloemige aardappelen
  • 250 ml melk
  • 150 g zachte geitenkaas
  • Peper
  • Nootmuskaat
  • 1 cookmate groentebouillon
  • Zeste van 1 citroen
  • Bosje bieslook

 

  • 60 g fijngesnipperde sjalotjes
  • Klontje boter
  • 2 cookmates witte wijn
  • 400 ml water
  • 4 cookmates hollandaise saus
  • Peper
  • 100 g grijze garnalen
  • Enkele takjes dille

 

 Aan de slag!

  • Starten doen we met de aardappelen. Kook of stoom ze gaar.
  • Zet een kookpot op het vuur en verwarm de melk. Doe hierbij de aardappelen, geitenkaas, peper, nootmuskaat, citroenzeste en groentebouillon. Meng tot een smeuïge puree. Hak de bieslook fijn en voeg deze toe net voor het serveren.
  • Tijd voor de asperges! Schil de asperges en verwijder het houterige deel achteraan. Kook of stoom ze beetgaar en werk ze op het bord af met een beetje grof zout.
  • Stoof de sjalotjes aan in een klontje boter en voeg de witte wijn toe. Laat deze helemaal inkoken. Blus het pannetje met het water en roer er de hollandaisesaus onder met een garde. Breng zachtjes aan de kook. Kruid met nog wat versgemalen peper. Werk de saus of met fijngehakte dille en garnaaltjes.
  • Kruid de zalmfilets met grillfix en bak ze rosé in olijfolie.
  • Geniet je van asperges met puree van geitenkaas en zalm

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2019