Asperges met hesp, kaassaus en peterseliepuree

“Asperges met hesp en kaassaus: mijn lente versie van het klassieke witloof in de oven, dat zich al lang niet meer hoeft te bewijzen. Door deze lichtere kaassaus zal het gerechtje minder zwaar vallen dan op de traditionele wijze. Maar het moet zeker niet aan smaak inboeten! Doe jezelf en je gezin een plezier en probeer mijn overheerlijke variant met asperges een keertje uit!”

Asperges met hesp en kaassaus: dit heb je nodig

  • 24 witte asperges
  • Grof zout
  • Peper
  • 8 plakken gekookte ham

 

  • 1,3 kg geschilde, bloemige aardappelen
  • 300 ml melk
  • 30 g bladpeterselie
  • 1 cookmate groentebouillon
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • Klein klontje boter

 

 

  • 80 g gemalen kaas
  • 40 g paneermeel

Aan de slag!

  • Schil de asperges en kook of stoom ze net beetgaar. Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur en kruid ze met een beetje grof zout en peper.
  • Draai ze per 3 in een plak ham en leg ze naast elkaar in een ovenschotel.
  • Maak de puree door de aardappelen goed gaar te koken of te stomen.
  • Doe de melk en de peterselie in de blender of in een maatbeker, en mix glad tot een groene pap. Doe deze in een kookpot en verwarm een beetje.
  • Doe er de gare aardappelen bij en stamp samen met de boter tot een puree. Kruid met groentebouillon, peper en nootmuskaat.
  • Maak de saus: meng de melk, witte saus en aspergesoep in een kookpot en breng zachtjes en al roerend aan de kook. Roer er de gemalen kaas onder en kruid met peper, nootmuskaat en kippenbouillon.
  • Overgiet de aspergerolletjes met deze saus.
  • Meng 80 g gemalen kaas met het paneermeel en strooi dit over de ovenschotel.
  • Zet de schotel 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  • Laat het smaken!

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2019