05 Juni 2018 /

Asperges met kruidenolie, ei & gerookte zalm – Keuken van liselotte

Een ideaal, smakelijk voorgerechtje als je gasten over de vloer krijgt!

“Bij dit recept met asperges is het heel belangrijk om met topproducten te werken. Ik neem zalm van goede kwaliteit. En eieren van de blije kippen van bij mijn mama in de tuin. Het gerechtje komt zo pas écht tot zijn recht. Nog een kleine tip: het is lekkerder om de eieren niet te hard te koken. Dat houdt het geheel net iets sappiger.” 

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

  • 16 witte asperges
  • 4 eieren
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl kruidenzout
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • Peper
  • 150 ml saffloerolie
  • Enkele takjes basilicum
  • Enkele takjes dragon (alleen de blaadjes)
  • Enkele takjes bladpeterselie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl kruidenzout
  • 2 tl citroen-basilicum dressing
  • Peper
  •  200 g gerookte zalm

Aan de slag met asperges!

  • Schil de asperges en kook of stoom ze beetgaar. Laat ze afkoelen.
  • Kook de eieren, prak ze en meng met de olijfolie, kruidenzout, peper en peterselie.
  • Doe de saffloerolie in een smalle, hoge maatbeker. Doe er de overige ingrediënten bij en mix glad met een staafmixer.
  • Dresseer de asperges met de zalm, eimengsel en de groene kruidenolie.
  • Smakelijk!

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2018