gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Jagerstoofpotje met boerenstoemp

Hét recept voor een heerlijk jagerstoofpotje. Een winterse, hartverwarmende maaltijd die iedereen lekker vindt.

Dit heb je nodig voor dit jagerstoofpotje

Voor de stoemp
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 stoofprei
  • 500g bloemige aardappelen
  • Sublimix groentebouillon
  • Peper en muskaat
  • Boter, melk, ei

Hoe te bereiden?

Stoofvlees
  • Neem een grote ketel en bak het vlees langs alle kanten bruin in wat Sublimix saffloerolie of Cuissana.
  • Snijd de ui en wortel erbij en laat aanstoven.
  • Bestrooi het geheel met 2 eetlepels tarwebloem, roer goed onder elkaar en laat even meebakken.
  • Overgiet het stoofsel met de wijn en de vleesbouillon, en voeg het bouquet garni toe.
  • Laat het vlees op een laag vuurtje pruttelen tot het mals is.
  • Als er te weinig saus is, voeg dan wat bouillon toe.
  • Bak ondertussen de champignons in een aparte pan, en voeg deze toe aan de saus als het vlees bijna gaar is.
  • Als het vlees mals is, verwijder dan het bouquet garni, en bind het geheel met enkele eetlepels Sublimix jagersaus poeder. Laat het geheel nog even doorkoken.
Boerenstoemp
  • Kook de aardappelen gaar.
  • Snijd de groenten in kleine stukjes en stoof alles aan in een aparte pan. Let op dat de groentjes niet té gaar worden.
  • Pureer de aardappelen, voeg nog een eitje, wat melk en een beetje boter toe.
  • Kruid de puree met 2 koffielepeltjes Sublimix groentebouillon, peper en muskaat.
  • Voeg de groentjes toe aan de puree en dien het jagerstoofpotje op.
Jagerstoofpotje met boerenstoemp
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100